Framtidsdrömmar

Jag tror jag äntligen vet vad jag vill bli. Jag tror att jag äntligen listat ut det. Såklart författare, den dröm jag haft sedan jag var liten, men utöver det. Jag har alltid vetat att jag inte bara kan vara författare, att jag också måste ha "ett riktigt jobb". Min plan var sjuksköterska men efter två terminer kändes det fel. Visst, jag vill fortfarande bli sjuksköterska men jag kan inte se en framtid inom vården. Jag kanske bara skulle orka som sjuksköterska i 2-3 år och sedan känna att mina skrivardrömmar inte hanns med. Jag skulle vilja vara ambulansförare, polis (en idé jag fått den senaste månaden), språkvetare a.k.a Sveriges kvinnliga Fredrik Lindström och korrekturläsare. Många drömmar i en liten hjärna.
 
Men så en dag slog det mig plötsligt. Insikten om att jag kanske vet vad och var jag vill jobba med. Om jag själv fick bestämma hade jag velat jobba på ett förlag och ha hand om kurrekturläsning och marknadsföring. Ett jobb som känns bra och relativt lätt att få ihop mitt egna skrivande med. Och det känns bra att kanske äntligen veta.
 
 
En gång i tiden var jag "radiopratare". Det var också roligt.

She's so hard to please but she's a forest fire

Jag har så mycket jag vill uppnå. Så mycket drömmar jag vill ska slå in, så många platser jag vill se, språk att lära mig och yrken att få jobba med. Jag vill vara betydelsefull för andra, vara någon som andra pratar om, vara välkänd (kanske känd, även om det är en ganska larvig och ytlig tanke) och en person som berör. Jag vill vara den där personen som sätter ord på allting man känner precis som Jocke Berg varit och är för mig. Jag vill få mina böcker utgivna, jag vill bli en storslagen poet, jag vill vinna Nobelpriset och Augustpriset och alla priser som går att vinna. Jag vill vinna andras hjärtan, få dem att gråta le skratta skrika KÄNNA. Jag vill behärska isländska, ryska, franska och latin mycket mer än vad jag i nuläget gör. Jag vill kunna arabiska, ett av de afrikanska klickspråken och kanske finska. Jag vill vara sjuksköterska, ambulansförare, polis, copywriter, artist, låtskrivare och författare såklart. Jag vill jobba på Island under en längre period, se tulpanerna blomma i Amsterdam, hänföras av naturen på Färöarna, åka slalom i Alperna och känna värmen i Marrakech. Jag vill se norrsken, stjärnfall och Halsey live. Jag vill vara ett namn på allas läppar och få ha yrkestiteln författare på mina egna läppar. Jag vill kunna skriva en lika vacker låt som Lordes Liability och sjunga lika berörande som Jocke Berg gör i En helt ny karriär. Jag vill vara med i en video med IJustWantToBeCool och bli bästis med Amy Deasismont. Jag vill krama Tom Odell och önskar att Kent aldrig la ner. Jag vill vara så mycket som jag inte är.
 
 
 
Rebecca Stråhle-Wolke, -96a. Från Mullsjö och gillar Kent, språk, sweet chili & tvättbjörnar.
Read the Printed Word!