SD 2018 är vad SD alltid varit

 
Snart är det val. Det blir mitt första val som jag får rösta i och jag är både förväntansfull och så ledsen. Förväntansfull för att jag kommer kunna få vara med och påverka, ledsen för att jag vet att ett parti som endast gynnar den svenska vita mannen kommer att växa sig ännu större och starkare. Oavsett vad som händer så kommer resultatet bli dåligt. Jag är rädd. Rädd, arg och ledsen.
 
SD säger att det största problemet i samhället är just otrygghet. "Vad bra" tänker säkert vissa, "äntligen ett parti som vill ta tag i otryggheten." En röst på SD kommer INTE lösa det problemet. En röst på SD kommer endast att öka otryggheten. Det kommer göra att kvinnor, HBTQ+-personer och invandrare blir ännu räddare och känner sig ännu mer otrygga. SD är ett parti fullt av rasism, sexism och homofobi. SD 2018 är vad SD alltid varit, kanske bara bättre maskerade och normaliserade. Runt om i landet finns partimedlemmar som säger att "svenskar är vita och har svenska föräldrar". I hela SD finns de som hoppat av SD för att gå med i Alternativ för Sverige eller som delar, säger och gör rasistiska saker. SD är inte ett alternativ för Sverige. SD kan INTE förbättra för någon annan en den som redan har det bra, det vill säga den svenska vita cis-mannen.
 
Det är snart val. Ta vara på din röst, den är viktigare än vad du tror. Vet du inte vad du ska rösta på? Läs på! Gå till valstugorna i din stad, prata politik med dina kompisar, gör valkompassen och läs på om det parti som du matchar bäst med. Se debatter, läs intervjuer och ta ditt jäkla ansvar. Låt inte ett parti med en sådan hemsk människosyn som SD få växa sig större eller starkare. Våga visa att Sverige inte är ett land som tillåter något sådant. Våga visa att kärlek och medmänsklighet alltid vinner. 
 
Man MÅSTE rösta. Alla KAN rösta. Det finns inga undanflykter. Dessutom, om du inte röstar så har du ingen rätt att klaga, precis som IJustWantToBeCool så bra sa det till förra valet.
Rebecca Stråhle-Wolke, -96a. Från Mullsjö och gillar Kent, språk, sweet chili & tvättbjörnar.
Read the Printed Word!