All kärlek är bra kärlek

Jag kommer aldrig att behöva vara rädd. Jag kommer aldrig behöva vara rädd för att visa mig med den som jag älskar, vill ha sex med eller är kär i. Jag kommer aldrig behöva förklara mig, bli ifrågasatt, bli ropad efter, bli hatad, förlöjligad eller hotad. Ingenstans i världen är min sexualitet ett brott och aldrig behöver jag vara rädd för att bli felkönad eller lämnad av personer i min närhet.
Jag är heterosexuell cis-kvinna och jag är så jävla privilegierad på grund av detta.
 
För HBTQ+-personer är hat, hot, utfrysning, våld, ifrågasättning, negativa kommentarer och psykisk ohälsa vardag. De får utstå sådant som ingen människa ska behöva utstå. Därför är det så otroligt viktigt att vi ALLA tar den här kampen, ALLTID. Även när färgerna från Pride har försvunnit från profilbilder och affärernas reklamaffischer så måste man fortsätta kampen för en värld där alla får älska alla och vara vem hen vill. Säg ifrån när du hör något homo- eller transfobiskt. Låt inte din kompis, släkting, partner eller kollega komma undan med en sådan kommentar. Lyssna på HBTQ+-personer, lär dig av deras berättelser och vifta inte bort vad de har varit med om. Blunda inte för problemet bara för att det inte påverkar dig. Läs på. Lär dig att det inte handlar om dig, det handlar om andra människors RÄTTIGHETER. Sätt dig själv ur perspektiv och försök att tänka dig hur det är att leva med en vardag full av hat. Stå upp för de som inte själva kan göra det.
 
Om några dagar har jag inflyttningsfest. Vill man ge mig en gåva finns det flera organisationer som stöttar och jobbar för att förbättra vardagen för HBTQ+-personer. Två organisationer som går att skänka en valfri summa till är RFSL (länk) och Transammans (länk) (längst ner på hemsidan finns ett Swish-nummer).
All kärlek är bra kärlek.