Om avhållsamhet & onani

Jag tycker att det bör talas mer om avhållsamhet - och nu ska vi inte tro att jag förespråkar detta. Trots att jag är uppvuxen alldeles för nära Sveriges lilla Jerusalem har avhållsamhet alltid varit något som jag varit negativt inställd till. Inte just på grund av själva avhållsamheten, utan allt runtomkring. Skammen om man har samlag som ogift, att motstå kroppens naturliga drift och att göra sex till något större än vad det faktiskt är. Jag förstår inte riktigt varför det skulle vara så fint att spara sig till en speciell person. Tänk då om denna speciella person man sparat sig till är urkass i sängen, det lär ju bli ganska...trist. Tyvärr fungerar det ju inte så att alla ligg är bra och enligt mig är det värt att utforska och inte bara nöja sig med ett ligg. Dessutom tror jag att det skapar orealistiska krav på det stackars paret som ska ha sex första gången. Hur vet man dessutom att den rätte verkligen är den rätte?
 
Det kanske skär i mångas ögon att man är för ett aktivt sexliv med flera olika sexpartners. Men jag tycker det är rentav ganska korkat att gå emot en naturlig lust som vi har inom oss för att en religion säger att avhållsamhet är något fint. Varför skulle något som kroppen naturligt känner och som vi är gjorda för att känna vara fel? Att ha sex med andra eller sig själv är ett väldigt bra sätt att lära känna sig själv och sin kropp på. Kroppen MÅR BRA av sex men mår dåligt av att trycka inne känslor och lust. Att ha sex gör att vi känner lyckokänslor (endorfin) vilket får oss att må bättre och bli mindre stressade. Alltså, sex är inget fult eller "vackert att ge bort". Sex är sex, helt enkelt. Det är inte en gåva man ska ge till någon annan på grund av att en religion säger så. Det är en naturlig lust som vi har inom oss.
 
När vi ändå är inne på ämnet kan vi ta upp onani också. Onani är ett jättebra sätt att utforska och lära känna sin kropp på men ändå anses detta inom kristna grupper vara en synd. Varför vet jag tyvärr inte men jag tycker detta är väldigt sorgligt. Onani är så himla bra för oss och vår kropp. Redan när vi är små startar dessa känslor och tankar i vår kropp. Än en gång - vi MÅR BRA av att tillfredsställa oss själva. Det ska inte vara en synd eller något man ska straffas för. Sex ÄR sex, så enkelt är det.
 
Självklart får de som vill vara avhållsamma och vänta på den rätte. Det som jag är emot är hela skam-situationen och att det skulle vara något fult att ha sex med flera (eller sig själv!). Onani eller sex är inget fult eller fel. Sex är bra och jag tycker man ska ha sex med så många (eller få) man vill så länge alla inblandade är med på det!