Jag har haft tur som aldrig blivit slagen

"Jag har tur som hittat en pojkvän som inte slår mig eller är elak mot mig" tänkte jag efter att ha hört om Tova Moberg som blev mördad av sin pojkvän. Det är nu i efterhand som jag verkligen tänker på hur hemskt det är att jag tänker så, att jag har haft tur som aldrig blivit slagen av min pojkvän.
 
Det jag kallar för tur är vad som borde vara självklarhet. Ingen borde bli våldtagen, misshandlad eller illa behandlad av sin partner men det borde verkligen inte vara så vanligt som det är. Det borde vara en självklarhet att man inte vill skada en annan person och speciellt inte någon som man älskar och är tillsammans med. Att jag ens har den tanken, att det är tur att jag som kvinna aldrig blivit utsatt för detta, visar på vilket brett problem det är. Aldrig kan jag vara säker på att den jag följer med hem eller blir tillsammans med inte kommer göra mig illa. Inte ens i ett förhållande, där jag borde vara som mest trygg, kan jag vara trygg. Vi vet för många fall där kvinnor blivit mördade, misshandlade, våldtagna eller psykiskt nedtryckta av sin partner.
 
Ja, jag har haft tur men på helt andra sätt. Jag har haft tur som hittat en kille som tål katter, har samma musiksmak, delar samma intressen, skrattar (okej, ibland) åt samma saker som jag gör. Jag har haft tur som träffat en person som gillar att laga mat, som också tramsar mycket och som inte sparkas i sömnen (det är jag som gör det). Jag har haft tur eftersom jag träffat en kille som vill samma sak som mig, som har liknande drömmar, framtidsplaner och ambitioner. Som förstår mig, tror mig och stärker mig. Som jag kan diskutera en låttext med och som hindrar mig från mina allra dummaste idéer (köpa en bil som lät konstigt) men också inte hindrar mig från mina lite mindre dumma idéer (köpa en annan bil som inte lät konstigt). Jag har haft tur att jag har träffat någon som allting känns så rätt med, som allting verkligen fungerar med.
 
Så ja. Jag har haft tur. Jag har haft tur som träffat en underbar människa men jag har INTE haft tur för att jag aldrig blivit slagen av honom.